Gör dig själv en favorit och sluta röka med det här hjälpsamma rådet


Nu är det dags att de flesta är medvetna om hur farlig rökning kan vara, men det gör det inte lättare att sluta. Även om du är stark och extremt dedikerad, behöver du fortfarande lite hjälp för att komma på spår. Läs vidare för användbara råd om hur du kan uppnå ditt mål att eliminera rökning från ditt liv.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Tips! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

När du vill röka blir det överväldigande, försök använda en fördröjningstaktik. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Sluta röka

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du brukar röka när du kör eller dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Sätt denna lista på kylskåpet och titta på det varje morgon före arbete eller skolan. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Det kan vara svårt att sluta röka, men att veta några användbara knep kan hjälpa. Applicera ovanstående råd till din egen avslutande insats för att se mer solide resultat. Använd dessa riktlinjer för att säkerställa ett långt och hälsosamt liv med dina nära och kära.