Ge upp rökning idag med detta bra råd


En bra andel av rökare vill verkligen sluta vana. Rökning är inte bra för någon, och skadar bara dina lungor under långa perioder. Ta en titt på det stycke som följer och få insikt i att sparka vanan en gång för alla.

Kan hypnos fungera för dig? Många har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika uppmaningen att röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

10 minuter

Om du är överväldigad av trängsel att röka försök använda fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter de 10 minuterna har gått, kommer varje begär att ha gått bort. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

TIPS! Ta varje dag en åt gången. Det är en stor process att sluta röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att lyckas sluta.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka , försök att äta frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Tips! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Medan du slutar röka, låt dig själv få en belöning som du nå vissa milstolpar. På en veckas jubileum kan du till exempel besöka en film. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Support System

Berätta för alla du känner till de stora nyheterna – du slutar! De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Det bästa stället att börja när du slutar röka är att bara sluta. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Börja aldrig säkerhetskopiera. Förbinda sig att stanna, period. Det har visat sig vara effektivt när tiden går.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kommer att ge dig en viss extra motivation, och det kan bara hindra dig från att grotta och röka igen.

Under de första veckorna av ditt avslutningsförsök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Försök ändra tempo om du brukar ha den första cigaretten på morgonen med kaffe eller med cocktails i slutet av arbetsdagen. Att dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Tips! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns mediciner, till exempel vissa antidepressiva medel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försöket och triumferna att sluta.

Idag är dagen att sluta röka! Många säger att de kommer att sluta i framtiden, och när det datumet kommer, följer de inte igenom. Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Att sluta hindrar också de som omger dig från att inhalera begagnad rök, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Nu när du har läst den här artikeln har du förhoppningsvis fått insikt i vad du behöver göra för att sparka din rökvanor för gott . När du slutar, kom ihåg alla de människor som älskar dig och vill att du ska leva ett långt och hälsosamt liv. Ta de tips som du har läst här och sätt dig på en väg att vara fri från nikotin.Source link