Frihet från tobak: Hur kan du göra det


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emphysema. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Det är därför som slutar är viktigt. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Ta varje dag en åt gången. Avsluta kan vara en lång process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Sluta röka

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det här kan vara en knuff i rätt riktning du behöver sluta röka.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Tips! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att sluta röka vana. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Senare på natten verkar alltid vara den tiden ingen annan är, så det är lättare att smyga i en cigarett. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Samla stöd från alla som du älskar. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Tips! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Undvik att röka när du först vaknar. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Farlig hälsa

Rökning är inte bara ohälsosam men också farlig. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Genom att följa de råd som ges här kommer du att vara på väg till en lycklig och hälsosam rökfri framtid.Source link