Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Trots de uppenbara och väl dokumenterade farorna med cigarettrökning fortsätter miljontals fortfarande att göra det. Det är för att sluta är en svår uppgift, och folk återvänder bara till att röka eftersom det är så svårt att sluta. Om du behöver den extra uppsatsen av information för att bygga upp din motivation, fortsätt läsa den här artikeln.

När du känner dig för en cigarett, ställ in en viss tid så får du vänta dig. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget . Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta kan du sätta långsiktiga mål.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut ersättningar som nikotinplåster eller gummi. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Ersättningsbehandling

TIPS! Hypnos kan hjälpa sluta rökning. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig framgångsrik för många.

Nikotinbytebehandling är ett bra alternativ. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ofta vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

Såsom har diskuterats i den här artikeln kan du sparka röken vana om du ärligt tillämpar dig själv. Fortsätt bara följa de planer du gör och ge inte upp. Om du gör det här och använder råd från denna artikel kan du sluta röka på nolltid.Source link