Försöker man sluta röka? Få hjälp här!


Alla som röker inser att sluta är i hans eller hennes bästa intresse. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör. Läs vidare för deras råd och expertis.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så metoderna för nikotinbyte kan hjälpa dig att skämma bort dig själv. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

När ett begär kommer på att äta när du slutat röka, räcker för grönsaker och frukt. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Sluta röka

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns något behov av att dömas av dem. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. Ingen nonsmoker kommer att kunna samla djupet på vad slutar innebära. Vissa individer har lyckats sluta, och deras strategier delades här. Lägg detta råd att använda i ditt liv för att ställa dig fri från att röka.Source link