Förlora denna äckliga vana och sluta röka med de utmärkta tipsen nedan


Även om de flesta är medvetna om de negativa konsekvenserna när det gäller nikotinberoende, verkar de fortfarande ha svårt att försöka sluta med denna vana. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Ta av vilka av dessa du tycker passar dig bäst i din kamp för att sluta röka, och tillämpa dem nu.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista över fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

TIPS! När du känner trängsel för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

10 minuter

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

TIPS! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ge upp för snabbt.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

Börja träna regelbundet. När du slutar röka blir det lättare att träna på grund av förbättrad lungkapacitet. Detta kan också hjälpa dig att minska potentiell viktökning. Även om du får enorma fördelar med endorfinet som produceras genom träning, kommer det inte att ersätta nikotinhöjden, men åtminstone kommer det att lugna dina begär att röka.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. Även människor som har de bästa intentionerna och planeringen kan sluta röka i framtiden. Var ärlig mot dig själv om varför du misslyckades den här gången och var redo att bekämpa den svagheten nästa gång. Du kan hitta framgång i samma situation nästa gång.

TIPS! Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till.

Du kan göra dina ansträngningar för att sluta röka lite lättare genom att bli av med saker som påminner dig om att röka. Rid ditt hem av askkoppar och tändare. Rengör ditt hem, din bil och alla dina kläder för att bli av med den här smutsiga lukten. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Följ dessa förslag för att sparka cigaretter ur ditt liv. Du är värd ett liv utan tobaksberoende. Ge dig själv chansen att bli av med denna envisa beroende. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.