Enkla lösningar som hjälper dig att sluta sluta röka


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur att göra det. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. Tipsen i den här artikeln hjälper alla som verkligen vill sluta röka.

Hitta ett sätt att sluta röka som fungerar för dig, men försök att göra det lite efter en liten stund. Undvik att gå kallt kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa kommer att hjälpa dig genom de initiala tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Att försöka sluta med kallt kalkon är aldrig en bra idé.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Du kommer att få underbara råd och stöd från sådana människor som de tidigare varit i dina skor. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

Se till att du går om det ett steg i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

10 minuter

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. En gång i månaden har gått, gå ut för en speciell måltid. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Ett stödsystem för familj och vänner är det bästa för dig. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Du kommer att kunna sluta röka om du utbildar dig själv. Du kommer att hitta det lättare att ge upp cigarettvanan nu när du har befogenhet att ge användbar information. Applicera vad du har lärt dig i artikeln ovan, och du bör hitta framgång när du slutar röka.