Du kan verkligen sluta röka – Tips för att visa dig hur!


Att sluta röka ger en mängd fördelar ekonomiskt, fysiskt och emotionellt. Utöver hälsofördelarna kommer dina kläder luktar bättre, dina tänder blir vitare och dina fingrar kommer inte att ha de gula fläckarna, så använd tipsen nedan för att sluta lite lättare. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Sluta röka gradvis. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra det lättare.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på promenad eller göra en juicejuice.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Sluta röka

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

TIPS! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella rök lukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Du vet fördelarna med att inte röka. Den enkla kunskapen att rökning är dålig är emellertid ofta inte tillräckligt för att sparka vanan. Det är här den artikel du just har läst är praktisk. Applicera dessa tips när du känner att din motivation behöver en boost eller när du har ett begär. Snart kan du börja njuta av livet för en glad, frisk, icke-rökare.Source link