Du kan sluta röka med dessa mycket effektiva tips


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Om du vill sparka den här pinsamma vanan, fortsätt läsa. De avslöjar metoder som är bevisade effektiva för rökare som vill sluta.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta röka är en process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Nikotiners ersättningsterapi

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! När du börjar med din strävan att sluta röka, börja en lista med tips, trick och tekniker som hjälper dig. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Håll dig positiv och motiverad för att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Även om man vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan man också tänka sig positiva förändringar.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Tips! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte besvär.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Psykologiskt träna dig själv för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.

Tidigare kan rökning ha varit din hanteringsmekanism under stressiga perioder. Om så är fallet måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du bör titta på.

Tips! Var säker på att du är villig att hålla fast vid din plan att sluta röka. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt inställning och de tenderar att ge upp sig enkelt.

Utarbeta en lista med dina motiv för att sluta röka, och skicka det runt ditt hem, sätt in en kopia i din plånbok, och till och med hålla en på jobbet. Sätt listan någonstans, du kan alltid se den för att påminna dig om orsakerna till att du måste förbli stark. Titta på det när du känner för att belysa igen.

Om du är sjuk att känna att du måste röka, är du nästan där. Rådgivning i ovanstående artikel ska ge dig resten av den information du behöver för att eliminera denna dåliga vana för gott. Sätt dessa tips till jobbet för att du framgångsrikt ska kunna övervinna önskan att röka.Source link