Du behöver inte fortsätta röka för evigt


De flesta vet varför rökning är dålig för dig, men sluta är fortfarande väldigt svårt. Om du är en rökare som vill sluta, kan det enda som håller dig tillbaka vara ett lämpligt incitament eller rätt råd. Följande tips hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att kyla kalkon.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka vara hos dig.

Termmål

Rökning är en stegvis process som bör utföras dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning kommer att hjälpa, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

När du arbetar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att bekräfta dina framsteg tills du inte tänker på röken.

Sluta röka

Överväg att använda ett nytt varumärke när du börjar tänka att sluta röka. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Det här kan hjälpa dig att sluta röka.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte svika om du har ett återfall i domen. De flesta människor slutar inte röka första gången de försöker. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Du kommer att upptäcka att du kommer att bli bättre att sluta, och så småningom kommer du att sluta helt.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Var inte en statistik.

De flesta människor har problem med att ge upp sin rökning vana, men det finns några strategier som kan göra processen mindre svår. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Applicera vad du lärt dig i den här artikeln för att behålla din hälsa.Source link