Du behöver inte fortsätta röka för evigt


Alla rökare förstår att de borde sluta. Det är tveksamt att du kommer att ha träffat en medrökare som faktiskt tror att det finns hälsofördelar med cigaretter. Icke-rökare har ingen aning om vad som slutar ta, men ex-rökare gör. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som har lyckats sluta – så läs vidare för tips som hjälper dig att sluta.

Sluta röka

Tips! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. När du är om människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar. Dessa personer kan erbjuda tips, support och vägledning för att sluta. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutar röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att ge upp nikotin är en långsam process. Du kan inte oroa sig för framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg i taget och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det kommer att ge dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Älskade

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en friskare livsstil. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Det är inte lätt att sluta röka, och du behöver stöd från dina nära och kära under denna process.

Lär dig hur nikotinbytebehandling kan hjälpa till. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör utföras dag för dag. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Det är möjligt för dig att behålla en hög grad av engagemang genom att beakta orsakerna till att du vill sluta.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara göra det. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Förbinda sig att stanna, period. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kallt kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningsprogram, träningspass eller fysisk acivity kan göra det enklare att undvika att röka. Förflyttning av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Det är svårt för icke-rökare att föreställa sig varför du längtar efter en rök när den så klart kan skada din hälsa. De kommer aldrig att förstå hur svårt att sluta är heller. Det har emellertid funnits människor som verkligen har slutat, och deras erfarenheter delades i ovanstående artikel. Använd deras råd och erfarenheter för att göra det möjligt för dig att röka.Source link