Det bästa rådet för dem som vill sluta röka


Som vi ses i vetenskapen vet vi att nikotin som finns i cigaretter är verkligen beroendeframkallande. Det är faktiskt en av de svåraste ämnena att sluta med framgång. Se till att du har solid information om det bästa sättet att gå vidare så att du har en stor chans att nå ditt mål.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta . När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegier.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. För många människor är en kort tidsram lättare att förstå och fokusera på. Det är inget fel med att ställa upp långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

Sluta röka

Tips! Så fort du bestämmer dig för att sluta röka, gå med en supportgrupp. När du är kring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna i samband med att du slutar.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Din kropp kommer sannolikt att kräva mat när du slutar röka, så låta dig snacka med hjälp av hälsosam behandling för att hålla ditt sinne och kropp i toppform.

Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Efter det förlänger du tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

TIPS! När du är nära att ge dig efter dina önskemål för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig att slutföra ett annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Att ha flera idéer att falla tillbaka om den första inte hjälper tillräckligt är en ännu bättre plan.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Undvik att bli en statistik!

Sluta röka så snart som möjligt. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Om du slutar nu kommer dina chanser att få en allvarlig eller dödlig sjukdom, på grund av rökning, att minskas betydligt. Detta lindrar också riskerna för begagnad rök, din familj och deras hälsa. Det här är huvudorsaken att avsluta.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Det kan vara en smärta att sluta röka eftersom nikotin är en väldigt beroendeframkallande substans. Stopp kan orsaka både fysiska och emotionella uttag. Genom att använda några tips och tricks i den här artikeln kan du kanske lätta din kamp. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här, kommer du att sluta bra!Source link