Det är dags att sluta röka idag! Börja med dessa tips


Otaliga individer är intresserade av att erövra sin rökning vana. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Om du är intresserad av att sluta röka, fortsätt läsa.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

övningsrutin

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad och hålla frestelsen i våg.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Replacement Therapy

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Sluta röka så snart som möjligt. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Dessutom kommer du att skydda dem runt dig från de farliga effekterna av rök som de andas in i andra hand.

Slå inte på dig om du har en cigarett. Börja helt enkelt din plan igen. De flesta slutade flera gånger innan de avslutades med framgång. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Som rökare var rökning förmodligen din primära hanteringsmekanism under perioder med hög stress. Om så är fallet, innan du kan sluta röka, behöver du en annan aktivitet för att ersätta rökning under stressstunder. Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Rådgivning kan vara den sak du behöver för att sluta röka. Det finns ofta känslomässiga skäl som bidrar till en persons rökvanor. Genom att ta itu med frågan kan det hjälpa dig att röka försvinner. Om du tycker att det här kan vara rätt för dig, prata med din vanliga läkare och be om hänvisning.

Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig några praktiska råd för att få dig redo att släppa röksvanan för gott. Tänk på att du måste förbli stark. Använd tipsen som hjälper dig att sparka den här dåliga vanan för dig själv och för dem som älskar och bryr sig om dig.