Det är dags att sluta röka idag! Börja med dessa tips


Även om det finns mycket information om hur skadlig rökning kan vara, är det ofta svårt för rökare att sluta. Om du är en av dem, har den här artikeln några tips som hjälper dig att hitta frihet. Bestäm vilka som låter rätt till dig och använd dem för att sluta röka.

Sluta röka gradvis. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Du kommer att vara bättre rustad att göra det genom ånger och sluta röka permanent.

övningsrutin

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, men för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Att undvika de utlösare som får dig att begära en cigarett är nyckeln till att sluta helt. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Kanske röker bara en halv cigarett istället för en hel.Source link