De bästa sätten du kan sluta röka


Varje rökare är medveten om farorna med deras vana. Har du någonsin hört en rökare om hur glad de är att de bestämde sig för att börja röka? En ex-rökare vet vad hårt arbete det är att sluta, medan en icke-rökare inte har någon aning. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas i din önskan om att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan bli lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Bara lite extra tid innan du tänds kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

Sluta röka

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du längtar.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att ge upp nikotin är en långsam process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Det kan också vara en bra stressavlastare. Om du inte är en väldigt aktiv person, kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Få mycket vila när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Optimera din hälsa och minska dina begär genom att sova åt minst åtta timmar per natt.

10 minuter

Om du uppmanas att tända, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du slutat. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med att röken upphör. Att äta mer är okej så länge du fattar rätt val.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinavtagning kan orsaka depression, humör och frustration. Kraven kan vara överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, för att skydda dig, undviker du att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket betyder att du måste fatta beslutet att göra det. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en säkerhetskopieringsplan när cravings är in. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Älskade Ones

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudfläckar. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Så, både du och dina nära och kära kan leva friskare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att minska rökning.

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Huvudstoppet för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotinet.

Sök support via online support communities och forum. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse av vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. De kan inte förstå hur svårt sluta verkligen är. Du kommer att finna att råd inom denna artikel genereras av ex-rökare. Använd deras idéer för att hjälpa dig att sluta röka.