De bästa sätten att sluta röka för gott


Du måste vara ordentligt motiverad för att sluta röka. Om du slutar röka, är fördelarna myriade. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Du kan dra nytta av dig själv och din familj med de extra år du får och de extra pengar som du sparar när du slutar. Dessa fördelar kommer i form av bättre hälsa, känns bättre och sparar pengar. Så fortsätt läsa för att få råd för att börja ditt försök att sluta röka.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. Långsiktiga mål kommer när du har slutat ett tag och bättre kan hantera det dagliga slipverket.

TIPS! När det gäller att sluta röka, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök inte gå kallt kalkon.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Replacement Therapy

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. En hel del begär är ganska överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under de sena nätterna.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Älskade Ones

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Tips! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du inhalerar dem. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Var beredda med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir den svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Det är fortfarande svårt att hantera, men det blir gradvis lättare.Source link