De allra bästa sätten du kan sluta röka


Ditt beslut att sluta röka har många fördelar. Kom ihåg de positiva anledningarna du slutar, och använd de förslag du läser för att hjälpa dig i dina ansträngningar. Granska dessa tips och sätt dem i praktiken för att ge dig själv den ökning du behöver göra dig till en permanent icke-rökare.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras, och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Träning är också en bra stressavlastare. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan ibland verka överväldigande. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Det finns många studier som visar med hjälp av tuggummi, pastiller eller nikotinplåster ökar chansen att sluta. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Sluta röka

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Din läkare kommer också att kunna skriva en recept på medicinen för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Du vet fördelarna med att inte röka. Om detta inte räcker för att få dig att sluta, kan du använda de användbara tipsen ovan för att hålla din motivation hög. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Innan länge leder du ett gott och hälsosamt rökfritt liv.Source link