Bra tips om hur man slutar röka


Även om många försöker sluta röka känner de sig ofta inte som om de kan lyckas. Informationen och tipsen i denna artikel kan hjälpa dig att ta de första stegen för att vara på väg att vara rökfri.

Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chanserna att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan få en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din tur kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

Att sluta röka vanligtvis är tillräckligt svårt, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Sluta röka

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta som du behöver.

När du slutar röka hjälper du inte bara din egen hälsa, utan också dina älskade. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Att sluta minskar din familjs exponering för begagnad rök, så att de kommer vara mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Det betyder att du inte bara kommer att sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Välj ett nytt varumärke som du inte tycker om. Välj det nästaste märket du känner. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta och motivera meddelanden som hjälper dig. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Tänk alltid på din motivation. Detta kan innebära att du limer motivationsaffischer och meddelanden till väggarna på ditt arbetskontor eller bär ett smycke som symboliserar dina avsikter att sluta. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Avsluta är ett svårt beslut att göra. Det behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Om du har tålamod och viljestyrka kan du investera den tid som behövs. Kunskap är makt när du slutar. lära så mycket du kan och införliva det i din plan att sluta röka. Om du använder de tips som delades i den här artikeln kommer du att vara väl på väg mot att leva rökfritt.Source link