Bra tips om hur du ger upp din rökvanor


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Liksom något ämne, ju mer kunskap du har desto mer framgångsrik kommer du att vara. Följande artikel erbjuder välbehövlig hjälp för alla som försöker sluta röka.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Supportgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

TIPS! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Om du plötsligt vill bli rökig, försök att fördröja din rökning. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; i denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicinering.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt arbeta mot dessa mindre mål tills du finner att du kan gå utan att röka på obestämd tid.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

TIPS! Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kommer att öka dina chanser att äntligen vara rökfria för livet.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. De flesta tidigare rökare kommer att berätta att det var nödvändigt att sparka vanan mer än en gång. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Du borde förstå hur viktigt det är att lära sig att sluta röka nu när du har läst den här artikeln. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Följ de tips som anges i denna artikel, och det kommer att vara möjligt för dig att sluta röka framgångsrikt.Source link