Bra tips och tricks för rökavbrott


De flesta människor förlorar motivation innan de ens riktigt försöker sluta röka. Du kan sluta om du har en bra attityd om det, har trick upp din ärm och viljan att göra det. Du kan använda informationen nedan för de trick du behöver. Följ dessa tips och avsluta blir enkelt.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. En hel del begär är ganska överväldigande. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller ens ha ett vanligt massageschema. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Gör ett träningsperspektiv en prioritet. Övning är ett utmärkt sätt att hjälpa till att rensa ut dina lungor, bygga upp din kapacitet och öka blodflödet. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Medan de utgivna endorfinerna inte ger jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka uttag.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Att ta bort påminnelserna och triggarna som gör att du vill röka kan också hjälpa dig att sluta röka. Bli av med askar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Kasta dina kläder i tvätten och städa ditt hem för att eliminera rökstanken. Detta hjälper till att förhindra att du påminner om att röka, utlösa ett begär.

Sluta röka

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Sammantaget har det varit massor av nya och innovativa sätt att hjälpa människor att sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för dig när du bestämmer dig för att sluta röka, från tuggummi till fläckar till läkarens föreskrivna läkemedel för att hjälpa till med uttag. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta stöd och ansvar kan stärka din ansträngning att sluta röka för gott.

Många människor vill sluta röka, men många kan inte göra det. För att lyckas i dina försök att sluta måste du ha en solid plan och mycket motivation. Från de tekniker som har givits till dig i den här artikeln kan du förbereda din egen kampplan så att du kan lyckas en gång för alla.Source link