Bra tips för att sluta röka och leva längre


Rökning är mycket ohälsosam och kommer att få negativa konsekvenser för både dig och de människor som finns omkring dig. Du kan utveckla emfysem, lungcancer, eller lida av hjärtattack. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Informationen nedan ska hjälpa dig att nå ditt mål och sluta egentligen.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Detta uppnås när du skapar din egen lista.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen när du bryter rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

TIPS! Har personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma fram till hälsosamma metoder för att hantera stress . Försök att sammanfalla en resa till gymmet med dina värsta uttagstider. Nya hobbyer är också ett bra sätt att klara av symtomen. Massage kan också vara till stor hjälp. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller ett kulturellt utflöde.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, håll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle bli sjuk eftersom denna vana i ditt sinne. En av fem dödsfall kan vara bunden till cigaretter! Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

Sluta röka

Tips! Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

När du försöker sluta röka, äta gott om nötter, grönsaker och frukter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper till att sluta röka av flera skäl. Till exempel kan du äta frukt och grönsaker med att göra något med din mun och händer medan du slutar röka. Inkluderar dessa livsmedel i din dagliga kost kan också bidra till att skära ner på möjlig viktökning. Dessutom kan vitaminer och mineraler i dessa livsmedel erbjuda lättnad från abstinenssymptom.

Det finns många rådgivare som erbjuder tjänster som hjälper dig att sluta röka. Ibland kan en individ röka av känslomässiga skäl. Att hantera sådana problem kan också hjälpa din uppmaning att röka försvinna. Tala med din läkare om rådgivning, och han eller hon borde kunna skicka dig till en bra terapeut.

Skapa en mantra som består av dina huvudmotiv för att sluta röka. Du kan använda detta som en vägledning för motivation när du känner att du förlorar hoppet. Det här är en utmärkt metod att avleda ditt fokus bort från nikotinavtagningssymtom och på andra kritiska saker i ditt liv.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade rätt tankesätt, eller de gav sig helt enkelt för fort.

Rökning är inte bara ohälsosam, utan också farligt. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bland de vanligaste hälsoriskerna som är förknippade med rökning. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Du kommer sluta röka när du börjar använda informationen i den här artikeln.Source link