Bra råd om hur man slutar röka


Rökning ruinerar ditt liv. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Rökning är mest skadlig för din hälsa. Lyckligtvis kan du undvika dessa illamående effekter av rökning, helt enkelt genom att sluta. Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du framgångsrikt kan sluta.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, när du avslutar nu kommer du att hjälpa dig i framtiden.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kommer också att hålla dig i kontakt med stödgrupper och andra resurser du kan använda.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har stillestånd, distrahera dig med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

När du tänker sluta byt du byte varumärken. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Tänk på hur du hanterar stress i ditt liv i förväg. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Idag är dagen för att sluta röka! Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Avsluta idag kommer att hindra dig från att ta ett steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Avsluta också hindra dem runt dig från inhaling secondhand smoke, vilket är en annan viktig anledning att sluta.

Tips! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Börja träna så fort du slutar röka. Att träna efter att du slutat röka blir lättare, eftersom din lungkapacitet omedelbart börjar förbättras. Regelbunden träning kommer också att säkerställa att du avvärjer eventuell viktökning. Dessutom ökar träningen endorfiner som hjälper till att förbättra det obehag som uppstår vid uttag.

Att sluta röka är hårt arbete, men fördelarna med ditt sociala liv, utseende och din allmänna hälsa kommer att vara värda det. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Välj ett tips idag.Source link