Bra råd för alla som vill sluta röka


Goda avsikter att sluta röka går aldrig någonstans, såvida de inte kombineras med handling. Om du är intresserad av att skära denna ohälsosamma vana från ditt liv, fortsätt läsa. Använd sedan allt som du lär dig varje dag för att hjälpa dig att sluta för resten av ditt liv.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Träning är också en bra stressavlastare.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

TIPS! Du bör inte försöka sluta röka ensam. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp.

Håll din motivation att sluta röka i ditt sinne och syn hela tiden. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Använd internet för att hitta online supportgrupper och forum. Det finns en mängd webbplatser som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. De som redan har slutat kan bäst förstå och stödja den resa du har åtagit sig.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer eller platser som kan fresta dig att röka. Om du alltid har haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Sluta röka

Du kommer att få en ljusare utsikt över ditt liv om du slutar röka. Använd de tips som ges här för att slutligen sluta röka och njuta av ett hälsosamt liv.Source link