Bli av med de cigaretterna och börja ett hälsosammare liv!


Att vara rökare kan införa några besvärliga krav på ditt liv. Du måste sluta göra vad du gör för att gå utanför för en rök, och du känner dig konstig om du inte har dina favoritprodukter. Om du är redo att äntligen sparka denna farliga missbruk, läs vidare. Följande artikel kommer du att använda metoder du kan använda för att sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta med att du fortsätter att vara fokuserad.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, säg åtminstone det av till senare. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Nikotinutbyte

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinsättningsprodukt och röker samtidigt.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som lägger sig in i ditt undermedvetna sinne.

Tala med din läkare om du vill sluta röka. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Gör inte det själv. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Ett sådant system kan starkt öka dina chansar för framgång.

Tips! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Du kan röka en halv cigarett snarare än en hel en för att minska din rökning.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Förbered dig på flera strategier, så du är beredd om den första inte fungerar.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Du kan förmodligen övertyga dig själv en rök kommer inte att skada dina framsteg, men sanningen är det verkligen kommer att göra. Tänk på hur skadlig att bara en cigarett kan vara innan du någonsin ens begär.

TIPS! Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan vara skadlig för dem i ditt hushåll.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. Efter det skedet är de längtan du känner mestadels psykologiska. Det kommer fortfarande vara svårt, men begäret blir mindre när tiden går.

Om du misslyckas med att försöka sluta röka första gången, bli inte avskräckt. De flesta misslyckas med sitt första försök, men använder det som en lärande för din nästa gång. Hitta dina svagheter och skapa solida säkerhetskopieringsplaner för att hålla dem från att spåra dig igen. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Bara allvarligt att ha en önskan att sluta kan vara hälften av slaget. De råd som du läser i den här artikeln ger dig de extra verktyg du behöver för att slutligen ge upp cigaretterna. Prova några av dessa tekniker för att befria dig från cigaretterna.Source link