Bevisade strategier som hjälper dig att sluta röka


Misslöshet och apati är de två främsta anledningarna till att människor inte stör om att sluta röka, även när de vill. Avsluta kan hända om du är positiv om det, så försök använda tipsen nedan för att komma igång. Följ dessa tips och avsluta blir enkelt.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Det finns en mycket stor chans att du börjar röka igen om du gör det. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och fördelarna med att sluta. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Ta bara varje dag som det kommer. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Tänk inte ens på framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Om din läkare anser att det är lämpligt, kan de förskriva dig medicinsk hjälp med avsluta.

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Secondhand Smoke

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Tips! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Att planera i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att ta upp den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

Det är sant att många människor vill sluta röka, men majoriteten av dem kan bara inte tyckas göra det. Typiskt när en person försöker sluta har de en plan att göra det för att hålla sig på rätt spår. Applicera råd från denna artikel till din egen genomtänkt anpassade plan och förhoppningsvis kommer du snart att vara en icke-rökare!