Beroende av rökning? Dessa tips kan hjälpa dig att sparka din vana!


Rökning är en dålig vana som kan ha skadliga påverkan på din egen hälsa och hälsan för de människor som lever med dig. Det kan leda till emfysem, hjärtinfarkt, lungcancer och andra hälsoproblem. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Följande artikel kommer att ge dig råd om att du slutar effektivt.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan bli dina vänner och erbjuda dig en mängd råd som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med gemenskapskollegiet för att hitta dessa stödgrupper.

TIPS! Se till att du får gott om vilopaus när du arbetar för att sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När du vaknar kan du konstatera att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

Se till att du går ett steg åt gången. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk inte ens på framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Tips! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Låt dem veta att du behöver den typen av stöd och att det inte finns anledning att dömas av dem.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare inställning.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Om du tycker att det är skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväga att hjälpa processen med genom att försöka ersätta nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha något ämne som det brukar bli regelbundet.

Nikotinutbyte

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi . Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Vissa tycker att detta är till hjälp. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tips! När du funderar på att sluta röka, gör en tid för att se din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Genom att genomföra de tips och tips du har fått får du bättre chans att lyckas i ditt försök att sparka vanan.Source link