Behöver du råd om att sluta? Läs den här artikeln!


Behovet av att röka kan vara ett problem ibland. Ofta innebär upprättandet av en tobaksberoende att man släpper upp en uppgift eller konversation för att kunna gå ut för en cigarett. För att lära dig att lämna denna besvärlighet bakom, läs tipsen som ges här. Följande artikel innehåller en hel del användbara tekniker du kan använda när du försöker sparka vanan.

Att gå med i en bra supportgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscentra, kyrkor eller gemenskapskollegier.

TIPS! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller till och med bara avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Sluta röka

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Kraven kan vara överväldigande. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Men du bör aldrig använda dessa nikotinbyten medan du fortfarande röker.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Detta kan hjälpa dig att uppnå din guls.

Tips! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. När ett lust slår ut, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begär blir dåliga.

Du kan sluta idag. Du behöver inte ange ett slutdatum för framtiden. Välj helt enkelt idag för att sluta röka. Genom att sluta omedelbart sänker du dina chanser att leda till en eventuellt dödlig sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Det gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Dessa fördelar bör förbättra dina chanser att sluta med effektivitet.

TIPS! När du försöker sluta röka måste du hålla sig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

Diskutera med din läkare om mediciner du kan ta för att hjälpa dig att sluta. Vetenskapen om att röka har upphört har kommit långt. Det finns många alternativ på detta område, inklusive nikotinsubstitut och läkemedel mot motgångsbehandling. Fråga en läkare vad de skulle rekommendera så att du kan sluta.

Äta hälsosam

Lägg till gott om färska grönsaker, frukter och nötter till din kost medan du försöker förlora din rökning vana. Att äta hälsosamma naturliga livsmedel med lågt kaloriinnehåll hjälper verkligen, medan du slutar, av flera skäl. Att ha en ersättning för att klara sig för att röka kan hjälpa till, särskilt om du håller din mun och händer upptagen. Om du äter hälsosam mat hela tiden kommer du också att förhindra dig själv att få mycket vikt. Vitaminerna och andra näringsämnen kan också förbättra hur du känner dig när du går igenom uttag.

TIPS! Gör inte allt här själv. Be din familj till stöd när du slutar och acceptera deras hjälp.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Sätt listan någonstans, du kan alltid se den för att påminna dig om orsakerna till att du måste förbli stark. Titta på det när du vill lyssna igen.

Gör en lista över situationer när du alltid röker, som efter en måltid, medan du kör och med ditt kaffe. För att bestämma ditt bästa sätt att sluta, förstå vad som stör dig mest av cigaretter. Att vara beredd på cravings ger dig en bättre chans att kunna hantera dem framgångsrikt.

När du väl väljer att sluta röka är det viktigt att du fortsätter. Majoriteten av människor som slutade med framgång gör det inte vid första försöket. Ett bakslag är inte så mycket, bara analysera vad som hände, sluta igen och hålla fast vid det.

Tips! När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film.

Försök hitta en mindre skadlig vana än att röka som du kan använda för att irritera människor som buggar dig om att röka. Medan det är frustrerande att föreläsas, vill dina nära och kära bara se dig leva ett bättre liv, men du borde verkligen sluta för dig själv, inte någon annan. Till exempel, om de börjar gråta eller gloating om ditt misslyckande att sluta röka, börja slösa mycket tid på att spela videospel. Lär dig att undvika dem, precis som du har lärt dig att undvika cigaretter, för att det är bra för dig.

Om du blir trött på vanan att röka, är du halvvägs för att framgångsrikt sluta. De tips du läser här bör hjälpa dig på din resa till ett rökfritt liv. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att sluta röka och lära dig mer om att sluta.Source link