Att sluta röka kan vara enkelt med dessa enkla metoder


Folk som röker är medvetna om att de behöver stanna. Har du någonsin hört talas om en rökare som påpekar hur hälsosam och näringsrik deras cigarett är? Personer som aldrig rökt förstår inte hur svårt att sluta, men folk som brukade röka förstår helt. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det bättre att använda terapi, nikotinersättningsprodukter, mediciner eller en kombination av dessa metoder. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra det lättare.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Secondhand Smoke

Om du vill röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Sluta röka för dina nära och kära hälsa. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Om du verkligen vill sluta röka, bli bra att sluta. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Det är svårt för en icke-rökare att förstå varför en rökare tänds en cigarett och vet att de riskerar att sätta på sig sin hälsa. En nonsmoker kommer inte heller att veta hur svårt det är för dig att sluta. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link