Att sluta röka är svårt – Dessa tips kan hjälpa!


Även om du antagligen redan vet hur rökning skadar dig, är det fortfarande riktigt svårt att slå beroende. Lite användbar information kan vara allt du behöver för att hjälpa dig komma över puckeln. Råden nedan hjälper dig att komma igång.

Se till att du tar processen en dag i taget. Att sluta kan vara en lång process. Tänk på nuet utan att berätta för dig själv med framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

TIPS! Sluta röka så snart du kan. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

Vila är viktig när du slutar röka. För många individer leder att stanna uppe sent på natten till ökad sug efter cigaretter. Sen nätter är också vanligtvis en tid då det inte finns någon annan, vilket innebär att det är lättare att smyga den cigaretten. Genom att sova lugnt minst åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att vara mer akuta och du kommer att ha mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Om du inte kan sluta röka kallt kalkon, använd nikotinersättningsbehandlingar, såsom lappar, sprayer , inhalatorer eller gummi. Du ger kroppen din nikotin som den är van vid att ha så att din kropp inte går ut genom att inte ha ett ämne som det brukar få regelbundet.

Prata med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan kanske hänvisa dig till en stödgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Om din läkare känner att din situation kräver det, kanske han eller hon tycker det är bäst för dig att ta receptbelagda mediciner för att sluta.

TIPS! Hitta en bra supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Hälsan för dina nära och kära beror på att du slutar röka. Människor som utsätts för begagnad rök riskerar att utveckla ett antal olika cancerformer och andra förhållanden. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna omkring dig. När du slutar kommer du att förbättra inte bara din egen hälsa utan också hälsan hos de människor som bor med dig.

När du slutar röka, börja med att byta märke. Börja använda ett märke som du inte gillar eller en cigarett som du tycker är oroligt Både att begränsa antalet cigaretter du röker och inte andas in medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta hjälper dig att komma igång på din upphörande.

Berätta för alla om din önskan att sluta röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Att få hjälp från andra människor gör det mer sannolikt att du lyckas.

TIPS! När du känner önskan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Säg till dig själv att du måste gå en promenad först, eller kanske att du måste dricka ett glas vatten först.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor och möbler, tvätta alla dina gardiner eller gardiner och tvätta ner alla väggar i ditt hem. Istället för att lukta rök när du kommer hem, luktar du rena, färska dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Planera hur du lyckas hantera stress. Många rökare svarar på stress genom att tända upp en annan cigarett. Du har mindre benägna att ge efter för denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Har många idéer, bara om din första idé inte hjälper.

Sluta röka

TIPS! Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när sugen efter en cigarett verkar överväldigande. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att finna att sugen har gått.

Du kan underlätta avslutningsprocessen med några beprövade tekniker. Om du tar råden i denna artikel på allvar och tillämpar den med ihållande noggrannhet kommer du förhoppningsvis att kunna lyckas sluta röka, en gång för alla. Använd dessa förslag för att hjälpa dig att äntligen förbinda dig att sluta röka för din egen hälsa såväl som för de omgivande hälsan.Source link