Att släppa en dålig vana för bra, utmärkt råd att sluta röka


Det kan vara en utmaning att sluta röka, oavsett hur mycket viljan du har. Även de som verkligen vill sluta känner fortfarande som att de får något av det. Använd de tips du håller på att läsa för att koppla bort dina känslor från din nikotinberoende och bli av med det för gott.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Gör det klart att du behöver support men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Du kan bli överväldigad av begär. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Försök inte göra det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Det kan innebära att man slår på gymmet när det är dags då dina önskningar är värsta, plockar upp en ny hobby eller får en vanlig massageavdelning. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan finna det användbart att jämföra vissa tekniker med andra. För att inte tala om, det finns de som redan har genomfört denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand från erfarenhet och bevisade resultat.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Försök och träna när du kan. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Regelbunden motion kan också hjälpa dig att hålla din kroppsvikt under kontroll. Endorfiner från motion kan till och med hjälpa till med nikotinuttag.

I stället för att röka, träna. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Även när du tränar är din kropps metabolism kompenserad vilket kan hjälpa dig att hålla din vikt i kontroll, för när du slutar röka, reagerar din kropp genom att minska saker som din ämnesomsättning.

När du känner ett ögonblick av svaghet, ring någon i ditt supportnätverk. Låt en familjemedlem eller vän veta att du kämpar. Inte bara kommer detta att distrahera dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

TIPS! Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att de värsta kraven är borta.

Rådgivning kan vara vad du behöver för att sluta röka. Det finns ofta känslomässiga problem som lurar bakom uppmaningen att röka. Om du löser dina problem kommer du inte vilja röka lika mycket. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

Djupa andningsövningar

Om du verkligen vill röka, gör några djupa andningsövningar. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Det kommer att föra syre i kroppen, slappna av dig och hjälpa till att rensa ditt sinne. Djupa andningsövningar är mycket enkla att göra, och du kan träna dem när som helst.

TIPS! Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör.

Om du håller din mun upptagen är den svåraste delen av att sluta, hitta ersättare för cigaretter. Vissa människor tycker om att suga eller tugga på tuggummi och hård godis och hålla det praktiskt när man vill röka på dem. En elektronisk cigarett har hjälpt många andra att övervinna nikotinberoende.

Sluta röka

Kompensera inte rökning genom att äta mycket skräpmat. På samma sätt, försök inte radikalt minska hur mycket du äter medan du slutar röka. Det är inte en bra idé att dieten medan du slutar röka. Se till att du äter hälsosamma, balanserade måltider. Rökning påverkar smaken av färsk frukt, färska grönsaker och vissa mejeriprodukter. Att äta dem kan hjälpa dig att sluta och ge dig hälsosamma fördelar.

TIPS! Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta.