Att leva ett rökfritt liv – Tips för att sluta sluta röka


Även om välmenande människor kan varna dig för att sluta röka är svårt, är sanningen att det inte är så svårt om du vet hur man gör det. Det blir lättare att sluta när du lär dig mer om vad du ska göra. Vem som helst borde kunna sluta röka om de använder informationen som anges i följande artikel.

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegier.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dagligen. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Det finns inget fel med att ställa upp långsiktiga mål, men bli bekväma med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

Nikotinutbyteterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Det kan hända att nikotinersättningsterapi hjälper till att minska dessa känslor. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Alltför många försöker sluta på ett infall och misslyckas då när de står inför allvarliga hinder. Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

TIPS! Vissa människor gillar inte tanken att sluta kall kalkon, så ge en nikotinbytebehandling ett försök. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att ge din kropp en liten del av läkemedlet för att hjälpa till med att stoppa uttag.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kan din läkare också bestämt sig för att skriva ett recept för ett läkemedelsavbrott.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Bara i USA är cigarettrökning ansvarig för 20 procent av alla dödsfall. Vill du verkligen vara en annan statistik?

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Även om psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

TIPS! Taper ner din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter.

Genom att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten för dig att sluta röka. Du kommer att upptäcka att det är lättare att sluta röka än du inser nu att du vet vad du ska göra och vad du inte ska göra. Att utnyttja denna information ökar din förmåga att slå din missbruk av cigaretter.



Source link