Användbara verktyg som hjälper dig att sluta röka


Även om det har bevisats gång på gång att nikotin är hemskt för hälsan, har många människor en oerhört svår tid att sluta röka. Om du kämpar med tobaksberoende vet du att det finns hjälp. Bestäm vilka som låter rätt till dig och använd dem för att sluta röka.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Tips! När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice.

Försök inte göra det själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Belöna dig själv

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. När du går en hel månad, gå till en fancy restaurang du normalt inte går till. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Men den här metoden har visat sig vara effektivare, i takt med att tiden går.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Du kan köpa dessa produkter över disken.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Håll det på ett ställe du besöker ofta, som kylskåpet eller badrumspegeln, så att du kan se den upprepade gånger. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

Tänk alltid på din motivation. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Använda dessa förslag bör ge dig en utmärkt start på att eliminera cigaretter från ditt liv. Du förtjänar ett liv utan kemiskt beroende. Ge dig själv gåvan att sluta röka. Du kommer att belönas dagligen i ökad hälsa och välbefinnande när du slutar röka cigaretter.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringer ett telefonsamtal, måste du ersätta något annat på plats.Source link