Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


Om du försöker sluta röka är det viktigt att ha rätt motivation. När du slutligen slutar kommer du att dra nytta på många sätt. Tänk på dessa fördelar. Låt dem motivera dig att fortsätta försöka sluta när det känns svårt. Du kan skydda din hälsa och familjen, spara massor av pengar, undvik att vara så mottaglig för lungcancer och se ut och känna sig yngre. Denna artikel kommer att visa dig några bra tips som hjälper dig att komma igång på din väg att bli rökfri.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

Tips! Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många individer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

Överväg nikotinersättningsterapi. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna sig irriterad, deprimerad eller rastlös. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Avsluta så många gånger som du behöver. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. En gång stannar det, så var bara tålmodig.

TIPS! Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv.

Du måste kunna modiga svårigheter med uttag och begär att sluta röka för gott. Tänk på de saker som motiverar dig mest, och du får din bästa chans att inte ge upp. Tänk på den här artikelns stora råd som hjälper dig att sluta med den dåliga vanan att röka för gott.