Användbara pekare för att hjälpa dig att sluta röka


De som älskar dig vill helst att du ska sluta. Din läkare vill att du ska göra det också. Även din försäkringsleverantör är villig att ge dig rabatter om du slutar. Varför ringer du fortfarande? Det här är en bra tid att sluta röka och aldrig se tillbaka, så använd informationen i följande artikel för att slutligen sluta.

Gör ditt avslutningsförsök så enkelt själv som du kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Det finns en mycket stor chans att du börjar börja röka igen om du gör det. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, vilket gör att du kan sluta bra.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Du bör aldrig försöka att sluta kalla kalkon.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att ge upp nikotin är en långsam process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det här kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag för dag. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Tips! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Tala med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Gör inte allt detta själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Dessa människor kan erbjuda empati samt hjälp med insikter i processen.

Tips! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

När du avslutar, planera du ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Du kan bygga upp dina fördelar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Älskade Ones

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan också hälsan hos de människor som bor med dig.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Börja träna regelbundet. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna enklare än det brukade vara. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

Om du återkommer, kom tillbaka på rätt spår och håll dig klar att sluta. Många människor misslyckas, även om de är ordentligt motiverade. Notera vad som orsakade ditt återfall och försök att undvika det i framtiden. Du kan triumfera i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider som du normalt skulle ha haft en cigarett.

Nu är du väl rustad med den information du behöver för att sparka vanan för gott. Inte bara kommer sluta förlänga din livslängd och göra dig friskare, men du kommer att känna dig lyckligare. Du kommer också att sluta spara mycket pengar som du annars skulle spendera på tobak. Överväg att använda några av de sparade pengar för att tacka dina nära och kära för att se dig genom processen.Source link