Använd detta råd för att hjälpa dig att sluta röka


Om du verkligen vill lyckas med din rökningstopp, måste du vara vederbörligen motiverad. Fördelarna som kommer att uppstå när du slutar är enorma. Några av dessa fördelar är utan tvekan värda ansträngningarna att sluta. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spendera mycket mindre pengar, minska dina chanser att få lungcancer och bara se och känna dig mycket bättre. Så fortsätt läsa för att få råd för att börja ditt försök att sluta röka.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många människor, om du är sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista över plusser och minuser om att stoppa. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Replacement Therapy

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; det är en långsiktig process.

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Försök inte göra det själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Så småningom, när rökning är borttagen från ditt sinne, få en stor behandling.

Secondhand Smoke

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Så, både du och dina nära och kära kan leva friskare på grund av ditt beslut att sluta röka.

Du måste vara beständig i din strävan att sluta röka, även om du möter svåra tider, om du vill lyckas med det. Om du kommer ihåg hela tiden varför du slutar kommer du mindre sannolikt att välja vanan på nytt. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.