Använd dessa strategier och du behöver inte längre en cigarett


Om du vill sluta röka är du långt ifrån ensam. Många vill sparka denna vana. Rökning gynnar inte någon, det gör bara ont i kroppen mycket länge. Läs den här artikeln för att lära dig hur du avslutar din rökning vana för alltid.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Din chans att lyckas är störst med nikotinbytebehandling eller medicinering. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stalla i tid innan du tänder upp dig. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan det försenas att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person uppnår sina mål olika. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Gör ett avtal med din läkare om du har problem med att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om supportgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Sluta röka

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du har anpassat dig till tanken att du inte röker och känner dig mer självsäker, kan du sedan titta på ett längre engagemang.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Kommunicera ditt behov av support, så att de kan förstå sina viktiga roller, snarare än att bli dömande eller tvivelaktiga. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Det är inte enkelt att sluta röka, du borde alltid utveckla ett stödsystem.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Att ha kärlek till stöd hjälper dig enormt. Överväg att gå med i en supportgrupp. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gymet. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång promenad. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en som är speciell för dig. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Tänk alltid på din motivation. Det här kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller en bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett vad du valde, med en visuell påminnelse kommer du att hjälpa när ett begär begär.

Oavsett aktiviteter och platser som är närmast förknippade med rökning i ditt förflutna, undvik dem. Om du är van vid rökning medan du dricker kaffe på morgonen eller under din happy hour-tjänst, tänk på att ändra din rutin. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Om du behöver lite extra motivation för att sluta röka, behåll din familj och någon annan som skulle påverkas om du skulle bli sjuk eftersom den vana i ditt sinne. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig några bra idéer om hur man slutar röka och hålla cigaretter ur bilden för gott. Det handlar om din styrka och lösa. Det handlar också om de som bryr sig om dig och din önskan att ta hand om dem, genom att eliminera de risker som rökning medför.

Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar röka. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.Source link