Ändra dina vanor och sluta röka med dessa tips!


Rökning kan skada din hälsa och förändra din livsstil. Det påverkar ditt utseende, eftersom nikotin kan fläcka dina tänder och dina kläder kan lukta som rök. Dessutom kan det få allvarliga konsekvenser för din hälsa. Du kan omvända alla rökningens negativa effekter om du slutar. Om du behöver hjälp med att sluta, kommer följande tips att komma igång.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscentra och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Samla stöd från alla som du älskar. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Avsluta är en process.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Belöna dig själv för att uppnå en milstolpe och planera varje belöning i förväg. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Se till att du kan se den listan varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

Att stoppa rökning är svårt, men det är värt det eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, sociala liv och fysiska utseende. Förhoppningsvis har den här artikeln givit dig den instruktion och inspiration du behöver för att slutligen sluta röka. Välj din favoritspets och prova den idag!Source link