Vill du sluta röka? Prova dessa tips!


Avsluta är svårt på grund av all stress och tryck du måste leva med dagligen. Du behöver inte vara kedjad för att röka för resten av ditt liv. Med hjälp av dessa tips och tekniker kan du vara en icke-rökare en gång till.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt med en metod som du eventuellt kan. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinbytebehandling eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

TIPS! För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minuser om att stoppa. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Människor med erfarenhet som slutar eller går igenom samma sak som du kan erbjuda sina egna tips och råd. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Se till att du tar processen en dag då. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

10 minuter

När du har en rökrök, försök fördröjning taktik. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Tips! Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag.

Minska rökning. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte falta om du har ett återfall i dom. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du en gång har förbundit sig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att säkerställa att du inte blir offer för vanan igen. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. En gång kommer det att hålla fast, så var bara tålmodig.

När du börjar din resa till en rökfri livsstil, planera en rad belöningar när du når vissa milstolpar. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Av motiverande skäl, se till att du har ditt belöningsdiagram någonstans det är lätt att se av dig. Detta kommer att ge dig lite extra motivation, och det kan bara hindra dig från att grotta och röka igen.

Tips! Undvik att du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringer ett telefonsamtal, måste du byta ut något annat på plats.

Påminn dig om de dyster konsekvenserna som rökning har på din hälsa. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Efter det du har lärt dig, borde du vara mer självsäker och kunna sluta röka för gott. Se till att du också sprider din nyfunna kunskap till andra rökare, som vill sluta, så att de också kan bli framgångsrika.Source link