Vill du sluta röka? Börja här med dessa utmärkta förslag!


Behovet av att röka kan vara ganska obekvämt ibland. Du måste avbryta vad du gör för att gå ut och röka, och du känner inte rätt om du inte har dina favorit tobaksprodukter med dig. Läs vidare för att hjälpa dig sluta röka en gång för alla. Här hittar du många tekniker för att sluta röka.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan, lägger du upp ditt humör.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade ändringar. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Det här kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och håll dig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör.

TIPS! Var lätt när du slutar röka. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Försök inte göra det själv. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv utsikter också vara mycket kraftfull.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt . För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. Om du upplever ett bakslag, ställ in ett slutdatum och kom tillbaka på spår. Håll slut på längre tid, och du blir bättre på det. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Om rökning har blivit irriterande har du redan börjat avsluta processen. Tipsen här har förhoppningsvis gett dig lite ammunition som kan ta dig resten av vägen mot att sluta för gott. Använd de metoder du just har läst för att göra rökning till en vana av ditt förflutna.Source link