Tips som hjälper dig att sluta röka


Så många vet att de inte borde röka, men fortsätter att göra det trots denna kunskap. Avsluta är möjligt, men det är utmanande. Ofta återvänder folk till rökning istället för att lägga in arbetet för att övervinna deras missbruk. Om du verkligen vill veta vad det innebär att sluta röka för gott, läs vidare för hur du kan göra just det.

Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att göra en egen lista kommer att göra detta.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att ta upp frågan skriftligen hjälper dig att se det tydligare.

Träningsrutin

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Dessutom ökar träningen stress och ångest. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Innan du börjar ett träningspassprogram, bör du först rådfråga din läkare.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om de 10 minuter inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

TIPS! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som stödgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta bra.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Nikotinutbyte

TIPS! Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva när man hanterar begär. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att tänka på negativa saker kan hjälpa dig att sluta röka, men också försöka tänka på positiva aspekter.

Tips! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjningstaktiken. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du tycka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Du kommer att bli bättre att sluta varje gång du gör Det. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanenta.

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara göra det. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Du kan lägga ner packet, tricket ser aldrig tillbaka. Denna strategi kan verka hård. Några studier visar dock att det är lättast att sluta sluta med kallt kalkon.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Rengör dina mattor, möbler och draperier. Du kan till och med överväga att lägga på ett nytt lager färg på väggarna. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

TIPS! Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på din egen. Nu finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka.

För att hjälpa dig att sluta röka, vet att din familj måste gå med och hjälpa och att de vet om det fortsätter att du kan bli väldigt sjuk . Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Vill du verkligen vara en annan statistik?

Be om hjälp om du känner att du inte kan övervinna frestelsen att återvända till cigaretter. Det spelar ingen roll om personen är en familjemedlem eller en vän, räcker ut och berättar för dem hur stort ditt begär är att få en rök. Den tid du spenderar i samtal med dem i telefonen kommer att ge en fin distraktion så ditt begär har tid att passera, och du kommer inse att du inte är ensam i hela processen.

Försök att byta ut övning för rökning i ditt dagliga liv . Du kommer att märka att din kropp kommer att börja känna sig starkare eftersom den återhämtar sig från rökningens vana, och du kommer också att ha förbättrade träningspass, då din styrka och uthållighet förbättras. Du kommer inte bara gynna din kropp med träningen, men du kommer också att märka att du har mindre begär eftersom din kropp rensar sig själv.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Människor kan gå ner i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Sluta röka

Som det anges i artikeln är det möjligt att sluta röka. Allt du behöver göra är att tillämpa dig så mycket du kan. Tricket är beslutsamt att sluta, och att planera en strategi och hålla fast vid det. Gör ett ärligt försök med hjälp av de råd du har läst här, och du kanske slutar röka för gott.Source link