Söka efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och cancer. Alla som tvingas inandas i cigarettdamm i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Det här är bara några av anledningarna till att du borde sluta. Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet till något annat kommer att försena och i slutändan övervinna den önskan att röka. Skulle du fortfarande ge dig in efter lusten, tvinga dig själv att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Det kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att du slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta rökning. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. En hel del begär är ganska överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller till och med ha ett vanligt massageschema. När du har lite ledig tid, upptag dig själv med ljusa distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis kommer med du slutar, bör du försöka att äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanligt för personer som nyligen har gett upp cigaretter.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Att sluta röka kan förbättra lukten av andetaget och den totala hälsan i munnen. Om biverkningarna av rökning inte räcker till för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. När du slutar, försök att förbli rökfri under den längsta tiden som du eventuellt kan. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Fortsätt bara sluta för en dag i taget. Dessa dagar kommer snart att bli veckor och sedan till månader. Så småningom får du det bra, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Några av de negativa effekterna det kan ha på din hälsa är lungcancer, emfysem och höra attacker. Även begagnad rök är allvarlig och kan ha negativa konsekvenser för dina näraas hälsa. Följ de råd som ges i denna artikel, och förhoppningsvis kommer du att kunna sluta röka framgångsrikt.Source link