Sluta låta ditt liv styras av cigaretter: Få hjälp att sluta här!


Alla som röker vet att de måste sluta. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. Icke-rökare förstår inte vad slutar innebära; men ex-rökare gör det. Fortsätt läsa för att få reda på varför du borde sluta och hur du kan göra det framgångsrikt.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för framgångsrikt och permanent sparkar din rökning vana. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Supportgrupp

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Att arbeta med andra som slutar eller som har slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. För att hitta en stödgrupp som är avsedd för rökning, kontrollera din lokala recenter, kyrka eller gemenskapskollegiet.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att förmedla människorna nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Varje person gör saker på egen väg. För att få bästa möjliga resultat är det viktigt att du identifierar dina egna styrkor och svagheter och de taktik som passar bäst för dem. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Ta saker dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåliga – en dag i taget. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla koll i stället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig rökning och för att förbättra din hälsa. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid. Att gå på en kort promenad är ett bra exempel på en nybörjareövning. Tala med en läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För många människor, om du är upp sent, kommer det att göra att du vill röka. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att vara med andra som befinner sig i samma båt kan vara till hjälp.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Adoptera friskare vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig ockuperat är bra.

Sluta röka

Du kanske måste sluta röka flera gånger innan du slutar för gott. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka, och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla en ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

TIPS! Försök inte själv det här. Samla en stödgrupp av icke-rökare vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar.

Människor som inte röker kommer aldrig att förstå varför du fortsätter att röka, oavsett de farliga effekterna. Dessa människor kan inte förstå hur verkligt svårt det är att bryta en missbruk. Denna artikel har dock delade tips och förslag från tidigare rökare. Dessa tips kommer från människor som förstår vad du går igenom eftersom de har kämpat med att sluta med. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link