Sluta låta din nikotinavgift styra ditt liv – sluta röka med dessa enkla tips


Rökning kan verkligen störa ditt vardag. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Läs vidare för att hjälpa dig att sluta röka en gång för alla. Denna artikel kommer att visa dig många användbara idéer som hjälper dig att sluta röka.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar att vara mindre utmaning.

Tips! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och känslomässiga utmaningar du kan uppleva när du slutar.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Träningsrutin

TIPS! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Motion är också en bra stressavlastare. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Försök att hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Rök dem som du vill ha ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att vara där för vad du behöver och kan påminna dig om dina planer att sluta. Det mest effektiva sättet att sluta är att ha människor runt som stöder dig. För att öka din chans att lyckas utveckla ett stödsystem.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du rökning är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Tips! När du känner att du behöver röka, försök försening taktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Att se fram emot dina belöningar kan hjälpa dig att hålla dig motiverad under de ögonblick du känner som grottor.

Du kan göra dina ansträngningar för att sluta röka lite enklare genom att bli av med saker som påminner dig om att röka. Så bli av med tändare eller askkoppar från ditt hem. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. Att göra dessa saker kommer att göra det mindre troligt att du kommer att påminnas om att röka och sluta med ett cigarettbehov.

Sluta röka

TIPS! Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök.

Det finns också mediciner och behandlingar som du kan göra för att hjälpa dig sluta röka, så du kanske vill prata med din läkare om vad dina alternativ är. Massor av medicinska framsteg har gjorts för att sluta röka. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till med att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

När du slutar röka, skäm bort dina begär genom att äta hälsosamma val som nötter, frön, grönsaker och frukt. Det finns ett par skäl att äta dessa hälsosamma livsmedel medan du slutar röka. För att du alltid har något att göra med dina händer och mun kan du beteende ersätta rökningens rörelser. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan också hjälpa till att sakta ner din viktökning efter att du slutat röka. Vitaminerna och näringsämnena i dessa livsmedel kommer att minska obehagarna vid tillbakadragandet.

Om du är trött på att röka, har du slagit hälften av slaget. De användbara tipsen i den här artikeln bör hjälpa dig att sparka vanan för bra. Prova några av de tekniker du just läste för att hjälpa dig att befria dig från önskan att röka.Source link