Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Vissa synpunkter slutar så enkelt som att dumpa sina cigaretter och gå med ren viljestyrka. Det här kan hjälpa dig att sluta, men det behöver inte vara så grovt. Det finns ett antal olika sätt att ta om du vill kasta bort dessa cigaretter för gott. Läs vidare.

Sluta röka gradvis. Försök inte gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Din chans att lyckas är störst med nikotinbytebehandling eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta sluta.

TIPS! Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag för dag. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. Istället, försök bara för idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Det finns vanligtvis färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Om du får en full natts sömn, hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Till exempel, om du gillade att röka i bilen, eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka på att röka under dessa tider.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den vanliga rökning.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv efterfrågan och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kan ge en värdefull resurs och hjälpa dig genom tuffa tider. Att ha ett supportsystem är det bästa sättet att sluta. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka mycket.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Dricka kaffe på väg till jobbet i bilen eller hitta en ny hangout förutom baren, ger dig chansen att minimera kända triggers och begär.

Tips! Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem.

Tänk på effekterna på din familj som kan vara orsakad av din dåliga rökvanor och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Statistiken visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Du vill inte vara en statistik.

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. Denna positiva sinnesstämning håller ögonen på priset och ökar din chans att sluta med framgång. Ditt liv är värdefullt och kommer att förbättras avsevärt om du slutar röka. Det här gör slutar nu verkar mer förnuftigt och genomförbart.

Förhoppningsvis har du nu en tydligare plan för hur du slutar röka framgångsrikt. Även om du kanske känner frestelser ibland, kan råd från denna artikel hjälpa dig.Source link