Över 40 år och vill sluta röka? Prova dessa bra tips!


Rökning är mycket ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa konsekvenser för dig och alla omkring dig. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och hjärtattacker. Den andra handens rök är också i riskzonen. Detta är ytterligare en anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Följande artikel här ger dig råd om att du slutar effektivt.

Låt din familj och vänner komma in på hemligheten att du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kan hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad . Detta kan vara den extra motivationen du behöver för att fortsätta försöka sluta.

Tala med din läkare om han kan hjälpa dig att planera att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte är medveten om.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt på dig själv att sluta röka. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Till exempel, efter en vecka utan att röka, ta dig ut på en film. När du gör det en månad, boka en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen för att arbeta fram tills du inte tänker på att röka och är redo att gå förbi den helt.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De är där för dig och de kommer att hålla dig att fortsätta med din avslutande resa. Ett stödsystem är ett viktigt verktyg. Detta kommer att öka dina chanser att lyckas sluta röka.

Det viktigaste att göra när du kan få slut på att röka är bara att sluta. Stopp är det enda sättet att starta din resa. Stanna helt och låt aldrig dig börja om igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har faktiskt visat sig att denna metod kan vara ganska effektiv.

TIPS! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Planera hur man hanterar stressiga tider. Många rökare blir vana vid belysning när något stressigt händer. Har mer än en idé om den första tanken inte fungerar.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt skulle röka.

Lungkapacitet

TIPS! Om du försöker sluta rökning, var noga med att få gott om vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Övning kan öka din lungkapacitet och uppmuntra läkning, eftersom din lungkapacitet omedelbart börjar förbättras. Regelbunden aktivitet hjälper dig också att hålla din kroppsvikt under kontroll. De endorfiner som tränar producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

Om dina viljestyrktankar och du känner en stark uppmaning att röka, ring en som redan har slutat för att uppmuntra stödord. Den tid du spenderar i samtal med dem på telefonen kommer att ge en fin distraktion så att ditt begär har tid att passera, och du kommer att må bra att veta att du inte behöver uppleva din kamp ensam.

Om du slutar kämpa,

Tips! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Många som försöker sluta röka gillar att bära runt hårt godis eller tuggummi med dem. Andra får snabb lindring från elektroniska cigaretter.

När du har fattat beslutet att sluta röka är det viktigt att du fortsätter. Majoriteten av människor som slutar framgångsrikt gör inte det på sitt mål. Om du sviker i din strävan att sluta röka, identifiera faktorer som ledde till ditt återfall och fortsätt sedan.

Planera belöningar över tiden när du börjar sluta röka resan. Du sparar mycket pengar när du slutar röka. [19659000] TIPS! Gör en studie om vad som utlöser din rökning och hitta vägar för att undvika dina triggers. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Det kan vara väldigt emotionellt beskattande att sluta röka. Cravings är riktiga saker och de är inte alltid lätta att motstå.

Berätta för dig omkring dig att du kommer sluta röka. Om de människor du bryr dig om vet du försöker sluta, då kommer alla dessa människor att kunna hålla dig ansvarig. Du kommer inte vilja svika personer eller förlora vad de förväntar dig av dig. Detta kan inspirera dig att vilja undvika att röka även när sakerna blir svåra.

Allmänt är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Förutom risker för din egen hälsa hotar rökning också alla runt dig i form av begagnad rök. Denna artikel kommer att ge dig tips som har gjort det möjligt för andra att lyckas sluta röka.

Tips! Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt.

Det är uppenbart att Array är ett komplext ämne. Men om du har rätt information kan du lyckas. Med detta sagt måste du fortsätta att undersöka och lära dig alla nyheter om. Du kommer bli hjälpt till att inte sluta efter att ha läst den här artikeln om.