Hur slutar röka för sista gången


Att sluta röka är inte lätt, även för de som är starkvilja. Även människor som är desperata att sluta tror fortfarande att rökning ger något åt ​​dem. Använd de tips du ska läsa för att koppla bort dina känslor från din nikotinberoende och bli av med det för gott.

En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, samt bra tips för att hantera processen. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Om du vill röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Du kan besluta att inte röka det alls.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv.

Oavsett vad du behöver titta på din avslutning en dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Tänk inte ens på framtiden. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

En stark och positiv mental attityd kan gå långt för att hjälpa dig att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringarna som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

Se till att du rengör ditt hem noggrant när du bestämmer dig för att sluta röka, om du normalt röker inuti. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tiden innan lyser upp. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök.

Sök support via online support communities och forum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Det kan också hjälpa till att få stöd av personer som vet exakt vad du går igenom.

Tänk på de troliga konsekvenserna av en stor minskning av din hälsa som orsakas av rökning. Hur påverkas dina nära och kära vänner? En av fem dödsfall är relaterade till rökning av cigaretter i Amerika. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

Om du ska sluta röka, kom ihåg den veckan som man oundvikligen kommer vara den tuffaste. Under de första två dagarna kommer din kropp att frigöra toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. De begär som du upplever efter det kommer att vara övervägande psykologiska. Dessa är lättare att motstå än fysiska begär, men det kan fortfarande vara svårt att göra det.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Passar och ha kul! När du har slutat röka, blir det lättare att anta ett träningsprogram. Uthållighet och lungkapacitet förbättras märkbart. Att få regelbunden träning kan också hjälpa dig att undvika den äldre komplikationen av viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Bli av med askar och tändare som du kan ha runt ditt hem. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Genom att ta dessa steg kan du minska dina uppmaningar att röka en cigarett eftersom du tar bort potentiella utlösare.

Sluta röka

Tips! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan utnyttja tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Fråga din läkare om de rekommenderar att du subventionerar ditt avslutande arbete med medicinering. Många framsteg har gjorts med mediciner för rökningstopp. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till med att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

Sammanfattningsvis är det inte omöjligt att inte sluta röka. Du kan sluta röka med en engagerad, positiv attityd när du försöker tipsen ovanför idag. Din snabba framgång kan förvåna dig!Source link