Enkla tips som hjälper dig att sluta röka


Att behöva uppfylla behovet av att röka kan ibland vara besvärlig. Du kan känna behovet av att avbryta konversationer för att få en cigarett, och du kommer inte må bra om du inte får din cigarett. Om du äntligen har fått nog att röka, och vill sluta läs vidare. Denna artikel innehåller massor av tekniker för att hjälpa dig att sluta röka.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Om du försöker det så är det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för framgångsrikt och permanent sparkar din rökning vana. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är i närheten, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Åtta timmars sömn varje natt kommer att låta dig förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig bättre kontroll över otäcka begär.

Älskade

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du inte tränar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå en gång eller två gånger dagligen. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och att undvika dessa situationer kan hjälpa du slutar röka. Till exempel, om dina utlösare inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla reda på din önskan att röka.

Det tar åtagande att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Många rökare har svårt att sluta eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta, och skriv ner dem för att hålla dem i åtanke.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om de 10 minuter inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Support System

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt supportsystem. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Skapa en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Detta kan bara bidra till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter mot den faktiska vanan att röka.

Tänk på effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökning vana och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Studier har visat att en av fem personer som dör i USA har att göra med att röka. Ingen vill bli känd som en statistik.

Idag är det dags att sluta röka! Försök inte skapa ett datum för att sluta för framtiden, gör idag dagen! Om du slutar detta ögonblick sänker du din risk för sjukdom. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Visa sluta som en tjänst till dig själv, snarare än ett offer. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka hela tiden. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Att eliminera eventuella påminnelser om ditt liv som rökare kan hjälpa dig att sluta. Bli av med tändare och askkoppar. Avlägsna stanken av rök i ditt hus genom att rengöra alla kläder som innehåller röklukten. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Du har antagligen märkt att din rökvanor blir värre i stressperioder. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Försök meditera eller yoga, eftersom det kommer att ta kanten av dina stressnivåer på ett mycket hälsosammare sätt än att röka.

Om du är trött på att känna behovet av att röka, är du halvvägs att sluta. De tips du har läst i den här artikeln ska hjälpa dig att ge dig den återstående informationen du behöver för att sluta röka för gott. Använd några av de tips du har läst för att hjälpa dig att eliminera din önskan att röka.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. Försök att undvika ledig tid, och istället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.Source link