Bra tips om hur du ger upp din rökning


Som rökare tänker du noga på att sluta en gång för att undvika allvarliga hälsofrågor. När du står i ett rökområde, säger ingen om hur hälsosam röken får dem att känna. Icke-rökare kan försöka förstå de många svårigheterna att sluta, men tidigare rökare har rest den vägen framför dig. Läs vidare för deras råd och expertis.

Sluta röka gradvis. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Det handlar om en 95% chans att detta kommer att misslyckas för dig. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att leda dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

Sluta röka

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser. Detta kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla gör saker på egen väg. Det är viktigt att hitta vad dina bästa alternativ är. Att skapa den här personliga listan gör just det.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Ta saker dag för dag. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. Istället, försök bara för idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är fast besluten att sluta på kort sikt kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Gör inte det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. De vet inte hur svårt det är att sluta. Du kommer att finna att råd inom denna artikel genereras av ex-rökare. Applicera sina erfarenheter i ditt liv och befria dig från att röka.Source link