Bra råd om du funderar på att sluta röka


Rökning är en otäck och ohälsosam vana som har allvarliga konsekvenser för dig och alla som finns runt dig. Rökning kan leda till olika hälsoproblem, såsom hjärtattacker, emfysem och cancer. Begagnad rök är också farlig. Därför är det viktigt att sluta. I den här artikeln hittar du många knep om hur du kan sluta röka.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela ditt mentala perspektiv. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, samt bra tips för att hantera processen. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Varje person gör saker på egen väg. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

Sluta röka

Tips! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett elakt humör i början, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväga att hjälpa processen med genom att försöka ersätta nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotinavgivande OTC-produkter i kombination med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en lång process.

Rökning är en vana som dödar. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de främsta som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Inandning av andras rök är också riskabelt, och rökning utgör ett hot mot någon nära dig. Förhoppningsvis kommer du bättre att kunna sluta röka genom att följa rådet i den här artikeln.Source link