Bli av med att röka en gång och för alla


Rökning påverkar ditt liv på fler sätt än du kanske inser. Det kan påverka allt om ditt utseende, från att smita ditt leende för att göra dina kläder luktar som rök. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Men sluta röka kan förändra alla dessa effekter. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

TIPS! För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper av de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Sluta röka

Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Denna typ av terapi syftar till att minska symtomen på nikotinuttag, inklusive depression, rastlöshet och irritabilitet. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många människor misslyckas ofta med att sluta, eftersom de inte hade rätt inställning eller de gav upp för lätt. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Försök inte själv det här. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

TIPS! När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. När du håller dig på senare nätter blir du sårbar för att ge dig din cigarettbehov.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. De flesta ex-rökare du känner antagligen inte hitta framgång första gången. Prova det själv genom att sluta och bara se hur länge du kan hänga på innan du väljer vanan igen. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanent.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Detta kommer att göra det möjligt för dig att bekämpa eventuella uppmaningar eller frestelser som du har under dagen.

Du borde hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta.

De första 7 dagarna av att sluta är det absoluta svåraste. Under de första två dagarna kommer du att utvisa de toxiner som rökning sätter i kroppen. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Det är fortfarande svårt att hantera, men det blir gradvis lättare.

Positiva aspekter

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. Om du fokuserar på de positiva aspekterna av att sluta, kan det vara en enklare process som du kan åstadkomma snabbare. Påminn dig om hur viktig din uppgift är, och kom ihåg att de positiva aspekterna av att sluta uppväger de negativa genom en lång skott. Dessa tankar kan säkerställa att du blir motiverad och påminner dig om dina skäl att sluta.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och socialt liv. Efter att du läst den här artikeln är du förhoppningsvis mer öppet säker på dina chanser att sluta röka. Prova en av dessa valda tips idag.Source link